Benim güzel kitabım

Okuma becerisi kazandırma ve okuduğunu anlama becerisi kazandırmak.

Çocukların okuma becerisi kazanması için sene başından itibaren okudukları kitapların takibinin yapılması amacıyla uyguladığımız bu projede dönem başında her sınıfımız için ayrı ayrı sınıf kitaplığı oluşturuldu. Öğrencilerimiz için kitap okuma takip çizelgeleri oluşturuldu. Öğrencilerimize proje hakkında bilgilendirme yapıldı ve haftada bir gün okudukları kitapları sınıf öğretmenlerine anlatmaları istendi. Sınıf öğretmenlerinden öğrencilerin okudukları kitapları ana hatları ile anlatabilmeleri, okudukları kitaplardaki karakterler yer ve zaman hakkında bilgi verebilir seviye geldikten sonra kitaplarının değiştirmeleri istendi. Projede başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi. Ödüllendirmenin diğer ögrenciler üzerinde de olumlu etkileri gözlendi.

Çocuklar okuma alışkanlığı kazandı ve okuduğunu anlayıp sözlü ve yazılı olarak ifade edebilir seviyeye geldiği tespit edildi.

17-04-202417-04-202417-04-2024